Naslovna O nama

O nama

Obrt 'SKIPER' osnovan je 03. kolovoza 2007. godine. Osnivač obrta je Milan Čikić rođen u Zadru 1966. god. po zanimanju nautičar. Nakon 17 godina radnog staža od toga 12 u charter firmama na poslovima skipera - održavanje jedrilica i od toga 8 kao voditelj baze (base menager) otvara obrt pod imenom 'SKIPER' s namjerom da pruži usluge skipera kao i usluge servisa jarbola i palubne opreme. 

Neloše bi bilo napomenuti da je Čike znao i osvojiti pokoju regatu. To se znalo desiti više puta nego što bi dozvoljavao zakon vjerojatnosti. 

01.04.2008. godine u stalni radni odnos prima se djelatnik Igor Škarica nakon njegovih 4 godine radnog staža na poslovima skipera - održavanja jedrilica. Igor Škarica je inače u rodu s vlasnikom obrta, štoviše on mu je nećak tj. sestrin sin tako da je ovo živi primjer nepotizma u Hrvatskom gospodarstvu. Također, ovo je i primjer stvaranja skladnog obiteljskog obrta. 

2009. godine obrt je doregistriran za trgovinu na veliko. 

2010. godine postajemo zastupnici u Hrvatskoj za BSI brodsku opremu i uvozimo prvi kontigent robe iz Danske. 

Školske godine 2009./2010. u obrt privremeno ulazi i Dino Gajić, učenik strukovne škole za zanimanje 'brodograditelj plastičnih brodova' na ugovor o naukovanju. 

2014. godine Anđelo Šindija učenik pomorske škole privremeno ulazi u obrt kao sezonsko pojačanje.

U kolovozu 2016 godine u obrt ulazi i gospođa Edita Čikić i preuzima administrativne poslove u firmi. Nakon sezonskih ispomoći u obrtu Skiper, Anđelo Šindija od 2017. godine je za stalno zaposlen i čini nerazdvojni dio tima. Nije da se hvalimo, ali razmislite: koliko firmi ima Anđela u svojim redovima.

Misija

U ukupnoj jednadžbi svemira, biti i ostati pozitivna sila.


Vizija

'Pesimist se žali na vjetar;

optimist očekuje da će se promijeniti;

realist namješta jedra.'

                            William A. Ward